tiistai 14. elokuuta 2018

Nukkekoti, osa kaks, Helsingin kaupunginteatterin eilisistä näytäntökauden avajaisista:

Illan feministisin anti oli Nukkekodin esittely. Oliko Liisa Mustonen ainoa nainen joka ohjaajana esitteli produktionsa? Ei ainoa, vaan toinen. Hienoa oli myös huomata Syntipukin TEAkkilaisista, ettei sinne enää oteta vain miehiä... Katsen voisi siirtää myös käsikirjoittajiin ja ohjaajiin. Sekä myös toimittajiin ja kriitikoihin - kuten hesarissa oli tämä katsaus toimittajien ja kriitikoiden sukupuolesta... Hm. Lucas Hnathin Nukkekoti pienellä näyttämöllä. By Satu Ylavaara Photography 2018:

Susanna Mikkonen ja Santeri Kinnunen





Lucas Hnath
NUKKEKOTI, OSA 2
Vapaus ja rakastamisen vaikeus
 

© Satu Ylavaara Photography 2018




HKTfi sivulta: "Nukkekoti, osa 2 tapahtuu 15 vuotta sen jälkeen, kun Nora Helmer Nukkekoti-näytelmän lopussa jätti perheensä. Nora on menestynyt kirjailijana, mutta saanut myös vihamiehiä kirjoituksillaan. Eräs tuomari uhkaa paljastaa, että Nora on yhä naimisissa, jollei Nora peru puheitaan.

Nora luulee, että Torvald on ottanut hänestä avioeron jo 15 vuotta sitten
ja on elänyt naimattoman naisen elämää eli tehnyt sopimuksia ym. sellaista, mitä
naimisissa oleva nainen ei 1900-luvun alussa saanut tehdä. Nora palaa kotiin vaatimaan
eroa, ja kohtaa lastenhoitajan, Torvaldin ja nyt aikuisen tyttärensä."

itse ajattelin tuon kohdan Nora on menestynyt kirjailijana, mutta saanut myös vihamiehiä kirjoituksillaan liittyvän siihen kuinka naispuoliset toimittajat, bloggaajat, poliitikot, muusikot, lauluntekijät, kirjailijat, kapellimestarit, urheilutoimittajat saavat osakseen järjetöntä somevihaa, joka yrittää hiljentää naisen äänen...