Teatterin lumoa - kuvallinen teatteriblogini

Teatterin lumoa - Satu Ylävaaran kuvallinen teatteriblogi

tiistai 2. marraskuuta 2021

Kylläpä Pyry Nikkilä on kuuma (vaikka isi on vähän väsynyt.) Pintaremontin ennakko Kansallisteatterissa

Tänään Pintaremontin ennakko, huomenna ensi-ilta. Kylläpä Pyry Nikkilä on kuuma (vaikka isi on vähän väsynyt.) Tämä oli jo kolmas  näytelmä jossa soi ratkaisevalla hetkellä lahtarilaulu Jääkärimarssi, kun lavalla on Pyry Nikkilä. 26.10.2021. Kirjoitan enskarin jälkeen. Mutta miten ihmeessä kolmen villin lapsen yh-isällä on suorat housut, jotkaovat suorat ja tahrattomat! 


Lapseton Annika Poijärvi laulaa komiasti ja katselee parvekkeelta, bloggaaja Katja Küttnerillä on kadehdittava hopeinen takki. Ja instagram-elämä. Juha Varis tanssii melkein ku Jailhouse rock viideolla. #pintaremonttinäytelmä Kansallisteatterissa tänään on toimivaa komediaa. Pinoteksia pintaan!


Miika Nousiaisen romaanin näytelmäversio, komedia antaa äänen jokaiselle vuorollaan. On lasten yksinhuoltajaa, on vanhempien omaishoitajaa, on leskeä, on tulisesti rakastuvaa, on liivijengiä. Näitä katsellaan kuin Takaikkunassa, mutta hyvin lempeällä katseella.





Näytelmässä musiikki on läsnä ja välillä verhon takana piilossa, muttei missään montussa. Tummaa glamouria uhkuvat post-punkin musikantit, kuten Linda Ilves, surrealistisine tyllihattuineen soittavat ylimmässä kerroksessa, välillä näyttelijät soittavat myös mm selloa ja kitaraa.


Lavaste toi mieleen Riitta Väisäsen Kymppitonnin, Ruutuässän, nukkekodin, musiikkivideoista Ray Daviesin Quiet life elokuvasta Absolutely beginners 

https://t.co/SRuZ2j4ThM 


sekä Elviksen Jailhouse rock. Ehkä John Watersin elokuvakohtauksen  Please mr Jailer. Omalla twistillä toki


Minulle mielleyhtymät ovat kuin kangasnäytteitä sopivaan sisustukseen.

Maksoin tämän omalla rahalla ts lahjakortilla, joten huomenna lisää!