Teatterin lumoa - kuvallinen teatteriblogini

Teatterin lumoa - Satu Ylävaaran kuvallinen teatteriblogi

maanantai 28. tammikuuta 2019

Vielä kerran mister Rochesterin otsasta ja täydellisestä näytelmästä Jane Eyre tuolla Åbo Svenska Teaterissa

Mitäh. Yhäkin Mister Rochester #MisterRochesteri flirttailee vaikka liekit jo nuolee... Feministinä tämä romaani on ollut kova pala, tehdäkö näin toiselle naiselle.

Wichmanin käsissä Rochester saa uusia sävyjä, koomisuuttaki, kömpelyyttä, turhamaisuuta, mutta myös herkkyyttä. Hienoja yksityiskohtia. Alussa hän istuu kotiopettajattareen selin rehvakkaasti ja machosti kuten Mad Menin graafikko könsikäs.

Sukupuolten ja sukupuolten rajoja ylitetään kauniisti ja tuoreesti. Miehet mekossa ja huulipunassa, ja naiste kirkkomiehen asussa eivät ole koomisia, tai vain koomisia, vaan ollaan tultu jo sen yli, puhtaasti. Samoin myös shakespearen ajoista jolloin lavalla sai olla vain miehiä esittämässä miehiä ja naisia.

Mutta kuka onkaan tarinan roisto. Mitä ongelmia tuleekaan kun avioeroa ei saa. Ketä tässä onkaan höynäytetty. Katsojaa ei ainakaan. Katsoin tämän toisen kerran lauvantaina. Ah.

Tässä taideprojektissa konventionaalinen romanttinen kuvasto ja mielleyhtymät potenssiin 10. Mihin tarvitsemme / tarvitsimme päiväkirjoja, runonpätkiä, kuivattuja kukkia, omaa nurkkaa, haaveilua, kiiltokuvia, hajukumeja, skräppäämistä, leikekirjoja, askartelua. Mitkä värisävyt kertovat heti, että nyt ollaan höpsösti in Love.

Kaikki teatteriarvosteluni tai karvosteluni, teatteripakinani, teatterijuttuni eivät ole pelkkää tekstiä, vaan myös kuvaa, fanarttia ja viideota.







#MisterRochester #MisterRochesteri as #AaroWichmann in #ÅboSvenskaTeater @abosvenskateater. Wichmanin käsissä Rochester saa uusia sävyjä, koomisuuttaki, kömpelyyttä, turhamaisuuta, mutta myös herkkyyttä. Hienoja yksityiskohtia. Alussa hän istuu kotiopettajattareen selin rehvakkaasti ja machosti kuten Mad Menin graafikko könsikäs. Sukupuolten ja sukupuolten rajoja ylitetään kauniisti ja tuoreesti. Mutta kuka onkaan tarinan roisto. Mitä ongelmia tuleekaan kun avioeroa ei saa. Ketä tässä onkaan höynöytetty. Katsojaa ei ainakaan. Katsoin tämän toisen kerran lauvantaina. Ah. #kotiopettajattarenromaani #kotiopettajattarenromaaniNäytelmä @photo_lab_app #photo_lab_app #photolab 28.01.2019 @aaro_wichmann #fanart #teatterinlumoa #teatterissa #theater #theatre #perfect #teatterinlumoa2019 #actorsofFinland.
Henkilön Satu Ylävaara (@satuylavaaraphotography) jakama julkaisu