Teatterin lumoa - kuvallinen teatteriblogini

Teatterin lumoa - Satu Ylävaaran kuvallinen teatteriblogi

tiistai 31. joulukuuta 2019

Teatterivuoteni 2019: osa 4: Kesä ja kesäteatterit 08.06.-10.08. Suomenlinnassa, Vallilan siirtolapuutarhassa Leipäteatterissa ja Törnävällä

No tämä osuus on lyhyt ja napakka! Yleensä menen kesäteatteriin vain Suomenlinnaan, mutta tänä suvena muuallekin.

Ensin kutsui Idän pikajuna tsuh tsuh 8.6. Ryhmäteatterin Idän pikajunan arvoitus houkuttaa viileään kyytiin Suomenlinnan kesäteatterissa sherrynmakuisessa illanvietossa. Vanha valta murtuu, Eurooppa kulkee kiskoilla, mutta minne suuntaan?

Nyt koitti Idän pikajunan arvoituksen ensi-ilta Ryhmäteatterissa, Suomenlinnan kesäteatterissa 11.06. Ja onhan se mainio tutkaus, lauantain ennakon jälkeen meno oli pimpattu sopivaksi annokseksi draamaa, dekkaria, kuohuvaa 30-lukua, etikkaa, etiikkaa.

Helmikuun lopulla: Olin hyvin aikanen mato ja nyt on piletit Idän pikajunaan. Matka starttaa Hyvän omantunnon linnakkeesta, josta ilmeisesti matkaamme Tallinnaan tunnelia pitkin ja siitä Konstantinopoliin. Tai sitten vain istumme kesäteatterissa? Onkohan mukana Suomen talvi /VR vizejä?

noin 24.07. koitti Leipäteatterin näytelmä Sherlock Holmes ja merkityksettömyyden arvoitus. Se oli feminististä skifiä, hiekkaa pöllyttävää klovneriaa ja hulluja tiedenaisia. Ihmisiä. Kaffila Bokvillanissa, ulkotiloissa, puutarhassa.

Kesäteatterin taso on noussut: eilen Leipäteatterin feministinen näytelmä Sherlock Holmes ja merkityksettömyyden arvoitus oli niin Conan Doylea kuin Douglas Adamsiakin, jotka mainitaan käsiohjelmasa. kesäteatteribingossa en saanut yhtään rastia, varikset vain raakkuivat ennen.

Leipäteatterin Sherlock Holmes ja merkityksettömyyden arvoitus virkisti
vehreässä puutarhassa 24.07. Feministisen  Doctor Whon kaltainen piristysruiske seksiseen skifiin. Lavalla oli monta Sherlockia, Watsonia ja Adleria, eri ulottuvuuksissa kysyttiin mikä on minuus, ja milloin...

Lähdin ex tempore kesäteatteriin, kuinkahan monta ruksia tulee bingossa? Leipäteatterin Sherlock Holmes ja merkityksettömyyden arvoitus. Näyttää olevan henkistä jatkoa helmikuiselle Tohtori Jekyllile ja Herra Hydelle. Mitä mainion keidas teatterille.


Terveisiä perä - eikun vain Seinäjoelta, Törnävän saarialueen kesäteatterista. Spamalotin ensi-ilta koittaa vartin päästä, töttöröö. On 6.7.

Spamalot oli sekä pikkuriikkinen että eeppinen, euroviisut ja lasvegasit suohonlaulava kimallekimara hyrmäävine koreografioineen, genressään hyvinki itseriittoinen ja -ironinen, ah, päivitetty spamaus joka tuntui levittyvän Seinäjoen patsaisiinki. Ni!

Syötävän hyvännäköinen musikaali Spamalot kunkku Arthurin eeppisestä matkasta on viihdettä koko kalalla.

Spamalotti: Kylläpä Suomen Fabio ja Järven neito ovat syötävän hyvässä vedossa.










Lokki kahdelle näyttelijällä on puutarhassa vielä parempi kuin Malmitalolla talvella #välitaukotviitti mutta kesäteatteribingossa ei tullut yhtää ruksia. Vaikka bingoa pelataan. Näytelmässä. Täydellistä näytelmää, elämää, tragediaa. Kyllä se Tsehov osas! 03.08. Lokki kahdelle näyttelijälle Vallilan siirtolapuutarhassa.

Puutarha oli ihana keidas kesäteatterille, ja tälle Tsehovin julmalle komedialle.

Onko kauniimpaa ja sopevampaa näyttämöä Tsehovin Lokille kuin tämä puutarha?

kuinka ihana lause kirjassa




8.6. Idän pikajuna, Suokki
11.06. Idän pikajuna, Suokki
noin 30.07. Sherlock Holmes ja merkityksettömyyden arvoitus
06.07. Spamalot, Törnävän kesäteatteri 
03.08. Lokki @ Vallilan siirtolapuutarha 
10.08. Spamalot matinea, Törnävän kesäteatteri 
10.08. Spamalot, ilta, Törnävän kesäteatteri 

Kesäteatterissa näin neljä näytelmää paikoissa: Ryhmäteatteri, Seinäjoen teatteri ja Leipäteatteri.

Teatterivuoteni 2019: osa 4: Kesä ja kesäteatterit  08.06.-10.08.



sosialistisessa mediassani: