Teatterin lumoa - kuvallinen teatteriblogini

Teatterin lumoa - Satu Ylävaaran kuvallinen teatteriblogi

keskiviikko 18. joulukuuta 2019

Tänään oli Teatterimuseolla varsinainen joulupaketti ja tonttuparaatikin: Turun kaupunginteatterin 70-luvun Seitsemän veljestä ja Venla vieraili.

Veljekset ja Venla vieraili taiteilijatapaamisessa Teatterimuseolla 14.12.2019. Turun kaupunginteatterin 70-luvun hurjan sukseen saaneen näytelmän veljeksistä osa paikalla, varsinaisena joulupakettina. Maija-Liisa Peuhu, Heikki Kinnunen, Juha Muje, Esko Salminen, Arno Virtanen. Haastatteluja Kirsikka Moring. Veljessarjasta Juhani aloittaa oikealta eli Esko Salminen. Sitten Venla eli Maija-Liisa Peuhu. Ja pikku-Eero liukas luikku eli Juha Muje. Seuraamaavana mikkiin tarttuu Hessu Kinnunen elikkäs Aapo. Ja Arno Virtanen hännän ja jännän huippuna, Timon roolissa vimppana. Äärivasemmalla. By Satu Ylavaara Photography 2019:



 © Satu Ylavaara Photography 2019




Eero (Juha Muje) muistelee katsojakommenttia. Museokortilla pääsi tapahtumaan: Tänään oli Teatterimuseolla varsinainen joulupaketti ja tonttuparaatikin: Turun kaupunginteatterin 70-luvun Seitsemän veljestä ja Venla vieraili. Veljekset ja Venla
Kun ei oltu vielä ees yhtä ensi-iltaa tehty, niin Turun sanomat kirjoitti: tyhjät katsomot puhuvat puolestaan... Heikki Kinnunen eli Aapo äänessä Teatterimuseossa tänään 14.12.19
Mitä tapahtui sen jälkeen kun Kekkonen kävi tsiigaamassa Turun kaupunginteatterin näytöksen Seitsemän veljestä? Taiteilijatapaamisessa Teatterimuseolla Kinnunen on irti. Ja se on hyvä asia. 14.12.
Pitäisikö nykyäänkin teatteriyleisöltä kieltää ritsat? Esko Salminen (Juhani) muisteloi Turun tapahtumia:

Teatterimuseon sivulta: "Joulukuun taiteilijatapaaminen on todellinen legendojen kohtaaminen, kun näyttämöllemme nousevat Maija-Liisa Peuhu (Venla), Esko Salminen (Juhani), Juha Muje (Eero) Heikki Kinnunen (Aapo) ja Arno Virtanen (Timo) Turun Kaupunginteatterin vuoden 1972 Seitsemästä veljeksestä.

Kalle Holmbergin ohjaama Seitsemän veljestä mullisti tavan, jolla Kiven romaania esitettiin näyttämöllä. Aikaisemmin identtisiin rohdinpaitoihin puetut veljekset nähtiin Turussa persoonallisina, yksilöllisinä hahmoina. Vauhdikkaasta ja hauskasta esityksestä tuli menestys, jonka kaltaista ei Turussa tai muuallakaan ole montaa kertaa nähty. Seitsemää veljestä esitettiin täysille katsomoille kolmen vuoden ajan. Kaj Chydeniuksen siihen säveltämistä lauluista tuli ikivihreitä klassikoita ja nuorista pääosanäyttelijöistä kaikkien tuntemia.

Joulukuun 14. päivä näyttämöllämme todistetaan veljesten ja Venlan jälleennäkemistä ja kuullaan muistoja ja tarinoita mieleenpainuneesta esityksestä. Keskustelua johdattelee toimittaja Kirsikka Moring.

Taiteilijatapaamisessa veljekset ja Venla
Maija-Liisa Peuhu, Heikki Kinnunen, Juha Muje, Esko Salminen, Arno Virtanen
Teatterimuseossa lauantaina 14.12. klo 13–14.30 "

Veljekset ja Venla, osa 2 teatterimuseolla 14.12. #seitsemänveljestä #7veljestä ja Venla eli Maija-Liisa Peuhu, ja Arno Virtanen eli Timo, jonka laulu oravalle viisu sai teatterikatselijan liekkeihin, kun se Loiri laulo sen niin hyvin...







Henkilön Valokuvataiteilija (@satuylavaara) jakama julkaisu