
toinen. Ja
Mikä huikea Bulgakov -kohtaus, en ehkä kestä. Ja Kurt Cobain, just tänä iltana, onko palattava loppuun, pitääkö poltettaa itsensä piippuun, onko se parempaa kun kuihtua vaan.
6.4. oli KauhuCon tuolla Rikun kirjastossa, jossa esiteltiin kirjaa Helsingin henget. #Helsinginhenget kirjassa on myös tuttu kummitus, eli näyttelijä joka murhasi vaimonsa kirveellä - hänet näin juuri eilen musikaalissa Donkey Hot.
Palasin myös vanhaan eli 11.04. oli tuplanäytös Anna Kareninaa Tampereen Teatterilla. Ah.
27.4.2019 oli ensin Harriet päivänäytöksenä Ryhmiksessä ja sitten Karamazovin veljekset illalla illalla. Kolmannen kerran. Karamazovin veljekset tällä lavalla hajoaa käsiin sirpaleiksi, tuhkaksi, heijasttaviksi pinnoiksi, ja rakentaa itsensä uudelleen ja uudelleen, eheäksi. Ehdottomasti suositeltavaa ajanviettoa sellaisenaan, tai voi myös jälkeen päin lukea Dostojevskin lasten kuolemasta, keskeneräisestä kirjasta.

Hän römyää niin, että tulee yli laidan, heiluu reunalla, kirjaimellisesti, huojuen, pikareita särkien. Kuin tehden liittoa yleisön kanssa. Joka ilta uudelleen.
Eilinen esitys oli erityinen. Äärimmäinen, vaarallinen ja reunalla (kirjaimellisesti) oleva. Vaikkei laastareita tarvittu. Tällä kertaa. Näin tämän luultavasti kolmannen kerran. Toimii myös kuumassa teatterisalissa.
Sitten tuli Täti ja minä -näytelmän vika näytös. Riihimäen teatterilla. Sarjakuvaäänistä,
varjoteatterista, tivolin friikkishowsta, släpstickistä, klovneriasta ja kaltoin kohdellusta lapsuudesta on tämä tehty. Täti ja minä vihoviimistä kertaa tänään, erityisen haikea, ekstaattinen veto, ehkä paras tähän asti.


Minulle Andy Warhol on aina ollut läheinen taiteilija, monimedian osaaja, ja varsinkin perinteisen median. Mediapeliä voi pelata ilman, että mainostaa median pelaavan peliä, sinun, tai sinulla. Kun ostin Warholin kirjan 80-luvulla, niin myyjä kysyi toiselta, paljonko tämä keittokirja maksaa. Oliko se kaunis kunnianosoitus Warholille, mene ja tiedä.
Kannessa oli Campbellin herkkusienisoppapurkin kuvia, poptaiteen ikoneja, toistettavia kuvia.
Espoossa tämä ooppera alkaa näyttelijöiden / katsojien pysytellessä kaukana katsojista. Edessämme on laatikon muotoinen, neliön muotoinen, hiukka korotettu lava. He eivät astu sille.

Tässä oopperassa ei noitia ole, ehkä.
Vai oliko Andy kuten Ihmemaa Ozissa, tosin verhojen edessä, ja valokeilassa.
Toukokuun lopulla oli viimeset kevään teatterielämykset, Lion Kansiksessa ( #liontheweirdandmagicalabracadabracircusshow )ja Nora Teatteri Jurkassa, pienen tilan laajenevia ihmeitä ja kummassakin länkkärimenoa, toks mask toimintakuvioita, joissa haastettiin Cocco Bill ja Leo di Caprio. Kyllä vain.

Marraskuussa aattelin samasta teoksesta, samassa huoneessa: Ja patriarkaatin ylivalta murtui kuin marenki... Stereoskooppimainen tulkinta Henrik Ibsenin Nukkekodin Norasta Teatteri Jurkassa antaa kyytiä myrkyllisen miehisyyden sterotypioista.
Ja teatterikevääni loppui päuvämäärään 25.5. Mutta millä tavalla! Kevään vika Lion the weird and magical abracadabra circus show loppu justiinsa, nyyh, tää on nähty kolmessa kaupungissa, yhteensä, eh, muutaman kerran. Uusia jippoja nautinto nähdä. Täydellinen, hauras, kekseliäs Marc Gassot.
Kuvasin Gassotia Kansiksen kevään 2019 esitysten esittelyssä
Kevätkaudella näin ainakin 62 näytelmää:
42 näytelmää Helsingissä, 9 kpl Turussa, 7 kpl Tampereella, 2 kpl Riihimäellä, 2 kpl Espoossa. #teatteri
Marc Gassotin näin 11 kertaa, vähintään.
Teatterivuoteni 2019: osa 3: Radikaalimpi kevät: kirjarovioita, kirveitä, kummituksia. Ajanjakso 05.04.-25.05.
sosialistisesta mediastani:
Helsingin henget #Helsinginhenget kirjassa on myös tuttu kummitus, näyttelijä joka murhasi vaimonsa kirveellä - hänet näin juuri eilen @Q_teatteri'ssa musikaalissa #DonkeyHot #KauhuCon #KauhuCon2019 #KauhuCon19 @RikunKirjasto pic.twitter.com/lJ3PgnT2ta— Satu Ylävaara (@SatuYlavaara) April 6, 2019
Liittyy Suomen suurimpaan musikaaliin Töölön pienimmällä näyttämöllä eli #DonkeyHot @Q_teatteri : Barbaarimaassa kirjaroviot roihuavat: "Katoliset papit polttivat Harry Potter -kirjoja Puolassa" https://t.co/8ksc3gn8mu— Satu Ylävaara (@SatuYlavaara) April 6, 2019
Teatterivuoteni 2019: osa 3: Radikaalimpi kevät: kirjarovioita, kirvesmurhia, kummituksia. Ajanjakso 05.04. alkaen. Ja loppuen toukokuun loppuun.