Teatterin lumoa - kuvallinen teatteriblogini

Teatterin lumoa - Satu Ylävaaran kuvallinen teatteriblogi

maanantai 15. heinäkuuta 2019

Hevi reissu ja Johannes Holopainen Espoo junior Cinessä ja jokapäiväisessä elämässä. Osa 2

Lisää kuvia: Johannes Holopainen vieraana Hevi reissu -leffan jälkeen Espoon kulttuurikeskuksessa 09.05.2019. Turo saapui paikalle Impaled Rektum -paidassan Espoo junior cinen Q&A -häppenkiin. Itse olin reippaasti yli-ikäisenä elokuvafanaatikkona tässä junior cinessä, mutta pitihän paikalle päästä lämminhenkiseen keskustelutilaisuuteen. 

Elokuvan tunnelmia oli mukava jakaa puolin ja toisin. Osin se on retrotopiaa tai retroa eilisestä. Siihen voi hyvin samaistua. Ennen kaikkea se kertoo nuorista, ja ei niin nuorista, jotka voivat löytää paikkansa tässä kankeassa maailmassa ihan vain olemalla oma itsensä. Leffa on saanut palkintoja ja fanipohjaa, siitä oikeasti nautitaan.


Kun taas verrokkina Lords of Chaos on saanut hyvinkin ristiriitaisen vastaanoton - perustuen tositarinaan ja valheisiin. Yhtä kaikki kummatkin ovat pohjoisen saagoja, jotka ovat jaettavissa muillekin.Hevi reissu itkettää ja naurattaa, siinä on tuttu pohjoinen, ja kuinka vaikea on puskea eteenpäin oman jutun kanssa. Kantaa otetaan mm rasismiin ja mielenterveyden hoitoon. Eeppinen matka!  Tää ihana elokuva, jonka puffin mun sukulaiset näki Tähtihetkessä, Ruåtsissa, ja he pitivät hauskana, kun ruumis on pakettiautossa... Oikein hyvää päivää, Eurooppa-päivää, jota vietän katsomalla eurooppalaista ja eeppistä elokuvaa, pohjoista musikaalista matkaelokuvaa, jossa kuollut ajaa keveästi, eikun hyvinkin raskaasti. Muista täkit ja genretietoisuus:
#symphonicpostapocalypticreindeergrindingchristabusingextremewarpaganfennoscandianmetal.
#sinfoninenpostapocalyptinenreindeercrindingchristabusingextremesotapakanafennoskandinenmetalli.

Kyse on hyvinkin rajatusta alalajista.


aiemmin: Liikkis ja bläkkis Hevi reissu on paras leffa tänään - joulukuussa 2018. Minä olen THOR! ja Anvil-dokkarin tapaan yhdistellään koskettavia hetkiä, iloa, mene[s]tystä ja örinää. Tasapainotellaan pieteetillä pikkukylän ahdasmielisyyden ja omien unelmien kanssa. Tuttua.

Ja se oli ilmainen videovuokraus Blockbusterista. Oikeasti hauska komedia hykerryttää ja saa aikaan ääninauruja. On osattu tasapainoitella pieteetillä pikkupaikkakunnan ahdasmielisen jengin ja hevareiden ja bläkkisten suurilla unelmilla.. Itsekin olen samankaltaisesta paikasta kotoisin. Johannes Holopainen ja Max Ovaska etunenässä ja tukat. Ville Tiihonen on Janne eiku Jouni Tulkku, varsinainen mulukku iskelmätähti, hän näytteli inhoa roolia myös eilen Kansallisteatterissa näytelmässä Kissani Jugoslavia.

Viideot sekä Instan ja Twitterin kuvat blogissani:Valokuvat ovat siis tösö. Täsä. By Satu Ylavaara Photography 2019: