Teatterin lumoa - kuvallinen teatteriblogini

Teatterin lumoa - Satu Ylävaaran kuvallinen teatteriblogi

torstai 19. lokakuuta 2023

Osa kaks: lisää kuvia. Helsingin kaupunginteatterin näytäntövuoden 2023-2024 avajaiset 16.08.2023 : selkeä syksyn merkki on kuumana elokuisena päivänä:

Osa kaks: lisää kuvia. Helsingin kaupunginteatterin näytäntövuoden 2023-2024 avajaiset 16.08.2023 : selkeä syksyn merkki on kuumana elokuisena päivänä. Aivan kuin tekijät: käsikirjoittajat, ohjaajat ja näyttelijät olisivat kukin vuorollaan pikatreffeillä yleisön kanssa, tai sitten se oli slush-kiimainen pitch, pitshaus Pasilasa, tai sitten työhaastattattelu, tai kaikkea tätä. Yleisölle, yleisön kanssa. Yhteistyötä, houkuttelua, interaktiivista. Tai ainakin aktiivista ja inter. 

Kuka tappoi bambin? – pöydän ympärillä ohjaaja Riikka Oksanen ja näyttelijä Pyry Nikkilä esittelivät 31. elokuuta pienellä näyttämöllä ensi-iltaan tulevan Monika Fagerholmin romaaniin pohjautuvan näytelmän.
Pyry Nikkilä on näytellyt inhoa miestä ennenkin, Q-teatterissa. Mutta Kuka tappoi bambin -esitys on tsekkaamisen arvoinen. Se ei triggeröi, kävin katsomassa siis myöhemmin. Vielä on Viirús teaternin versio näkemäti. Pyry Nikkilän inho mies Q-teatterissa on ollut sellainen kummallinen, seksuaalinen, kasvoton, giallo-hanskainen, seksistinen tai fasistinen, mutta ehdottomasti kompleksinen, joka jättää määritelmät yleisölle. 
ja mitä muuta:
Kaj Korkea-ahon romaani Röda rummet ja siitä tehty näytelmä, esitys Lillanissa, siis Lilla teaternissa, alkuperäiskielellä, siis ruotsiksi
Vasemmalla Milja Sarkola, jonka trilogiaan tämä Röda rummet kuuluu viimeisimpänä osana, alkaen Bollasta. Keskellä esityksen näyttelijä Riko Eklundh, joka 40 vuoden urallaan on saanut näytellä peräti kahta homomiehen roolia. 
Tämä on niistä toinen. 
Sitten ois yks dilemma
Masi Tiitta: DILEMMA