Teatterin lumoa - kuvallinen teatteriblogini

Teatterin lumoa - Satu Ylävaaran kuvallinen teatteriblogi

perjantai 30. elokuuta 2024

Baz Luhrmannin rakkauslaulujen mix tape, musikaali Moulin Rouge! sopi oikein hyvin suomalaisena versiona Helsingin kaupunginteatteriin...

Baz Luhrmannin rakkauslaulujen mix tape, musikaali Moulin Rouge! sopi oikein hyvin suomalaisena versiona Helsingin kaupunginteatterin isolle näyttämölle. Suurin osa biiseistä oli suomennettu, ja sopi oikein mainiosti kielellämme esitettävän. Liki kolmituntinen spektaakkeli iski ainakin tähän permantorahvaaseen. Varsinkin Martti Manninen pääroolissa Christianina saa levitellä, revitellä ja leventää palettiaan kiltistä pojasta ja Pienen merenneidon prinssistä laajempiinkiin kuvioihin, välillä muistuttaen Bowieta, ja  sitten popliinitakissaan Alain Delonia. 

Vieraileva tähti Joel Mäkinen jatkaa taas pahisten sarjaansa, Monrothin herttuana, viimeksi näin hänet Jekyllinä. Ja Hydenä. 

Miehillä oli varsinkin liikkumatilaa rooleissaan boheemeina, pennittöminä, totuuteen, kauneuteen ja vallankumoukseen uskovina idealisteina ja vuorosanoja. 

Kamelianaisen tarina toistui, mutta myös Anna Kareninan ja ehkä Nukkekodinkin, jossa viktoriaanisena aikana nainen oli miehensä omaisuutta. 

 ⭐⭐⭐⭐ 

Ensi-illassa 29.08.2024, ja kovinkin ajankohtaisena näinä kulttuurin leikkaamisten aikoina esitys kysyi, mikä on tämän yökerhon (teatterin) paikalla vuoden kuluttua. 

Sain lipun Helsingin kaupunginteatterilta, kiitämme! 

#moulinrouge! #moulinrouge #moulinrougemusical #moulinrougemusikaali #musikaali #hktfi2024 #hktfi #helsinginkaupunginteatteri 

Helsingin Kaupunginteatteri – Moulin Rouge! Musikaali – Kuvassa Risto Kaskilahti, Jennie Storbacka, Martti Manninen – Kuva Otto-Ville Väätäinen