Teatterin lumoa - kuvallinen teatteriblogini

Teatterin lumoa - Satu Ylävaaran kuvallinen teatteriblogi

maanantai 28. tammikuuta 2019

Marc Gassotin ehkä huikein temppu on saada teinit katsomoon. Ja lavalle.

 Kuolemaa käsiteltiin arvokkaasti. Paukkupakkasilla pieruhuumori näpsäkkää. Kauhua riitti: Alien, Predator, Amerikan Psyko. Marc Gassotin Lion – The Weird And Magical Abracadabra Circus Show:n lautasakrobatia pitäs Arabian tehtaan käynnissä... Nimenä teos on hirvitys, eli pitkä, häsänäkin mahoton: #liontheweirdandmagicalabracadabracircusshow. Ikään kuin ajalta ennen somea, jolloin kaikki oli paremmin, kun kaikki oli aitoa. Illuusiotkin... Esityksessä on wanhan ajan numeroita, vaativiakin sellaisia, ja yhdistettynä klovneriaan, mutta herralla ei ole punaista nenää, eikä liian isoja kenkiä, sellaisilla pellekengullä tai Leningrad Cowboys -kengillä olisiki vaikeaa olla hovinarri fyysisissä jutskissa, joita piisaa.

Hatullinen Magritteä eli Marc Gassotin shöy toimi tänäänkin. Tällä kertaa mietti väkivaltaviihdettä (piirretyt Tom & Jerry, wanhan ajan Punch & Judy käsinuket) ja taitoa millä viihdetaiteilija sai yleisön nauranaan ja kirkumaan.

Show toimi eilenkin. Herran ja narrin, spektaakkelien spektaakkelin suuren viihdyttäjän ja tohelon kompuroijan oikeasti vaikea kolmen lautasen ja lopulta kuuden lautasen, vai oliko niitä 9 kpl akrobatia hurmaa. Tuo lautasakrobatia pitäsi Arabian tehtaan käynnissä. Siis Suomessa. Wink wink.

Mainiota menoa tänään tai siis eilen. Klovneriasta saimme esimakua Kom-teatterin Lokki varas -näytelmässä. Tämä sopi myös teineille. Ja ikiteineille. Varsinainen temppu on saada teini teatteriin ja hurmioon. Suurten tunteiden äärelle. Jännän. Kuolemaa käsiteltiin harvoin näin koskettavasti ja vivahteikkaasti. Tällä kertaa väkivaltaviihde mietitytti. Ennen Simpsoneiden Tokkuu ja Takkuu oli Tom ja Jerry piirretyissä, ennen piirrettyjä oli väkivaltaista nukketeatteria Punch & Judy. Timantinkivaa äksöniä oli ja kauhua Alienista Amerikan Psykon läpinäkyvään sadetakkiin joka oikein hylki veriroiskeita...

Marc Gassotin ehkä huikein temppu on saada teinit katsomoon. Ja lavalle.

Teatterivuosi 2019 on alkanut pelkillä täysosumilla, kuten Lion ja Niskavuoren Heta, joissa yhdistävänä tekijänä oli yllättäen hevostelu, pääkallo[t], pieruhuumori ja menettäminen.


Tunnelmia eilisen 22.01.2018 Lion – The Weird And Magical Abracadabra Circus Show -esityksen jälkeen...