Teatterin lumoa - kuvallinen teatteriblogini

Teatterin lumoa - Satu Ylävaaran kuvallinen teatteriblogi

lauantai 29. joulukuuta 2018

Vähintäänkin interaktiivinen Keisarin uudet vaatteet näytelmä esittäjinä Rednosen punakuonot koiranleuat Mike ja Zin

tuolla Kalasataman kulttuuripiikki -häppeningissä ilmaseks tänää oli 9.9.2018 elikkäs  Red Nose Company. Eri-ikäisille sopiva pläjäytys täyttä hooceeta, sekä monikerroksellista satiiria ja H.C. Andersenin satuvakasta pölyt pois puistatettua vetävä tarinankerrontaa. Aina ei tiedä mihin sfääreihin päästään riippuen onko valokiilassa katsomossa puheripulinen laps vai tappisuu aikuinen. Hih, siis tuppisuu. Vähintäänkin interaktiivinen Keisarin uudet vaatteet näytelmä esittäjinä Rednosen punakuonot koiranleuat Mike ja Zin.

Ajankohtainen niin maailmanpoliittisesti ( trumputin ) kuin yhteiskunnallisesti, maallisesti ja sumellisesti ( jytky / sote-ajan törkeimmät kansalle valehtelut ) ja kuitenkin ajaton kertomus Vallasta ja itsekkyydestä.

Hallitus kaatuu! Kuinka tärkeä on hovinarrin työ... Tänä totuudenjälkeisenä aikana jolloin kirjakaupoista nämä dystopian ennustuskirjat siirretään tämän päivän faktojen rinnalle.

Naurua kuitenkin tarvitaan, ja myötätuntoa, ja tietoa.

Tämä oli ilmainen näytelmä, lähinnä kakaroille, henkisille ja linnanmäen mittaustavan mukaan... Mutta näin saman näytelmän myös muutakin kuin monopolirahaa pöytään lätkäisemällä, olikohan piletin hinta 6 eukkoa. Ei, ei Daniil Harms -laisen mittatavan mukaan vaan euron.


27.10. näin saman, tai samahkon näytelmän Vuotalossa, ja tottahan toki teos Keisarin uudet vaatteet näytelmä toimi myös Vuosaaressa. Valehtelijat ja huijarit saivat kyytiä trumpetista pisilään. Ja päivitettynä kouluruantekijöiden ja vartijoiden lakko. Jossa kuitenkin tiedettiin kenen puolella oltiin, tai ainakin otettiin lapset mukaan pähkäilyyn.

Ja naurettavat irtisanomiset ja viiskannat, joilla vissiin ei tarkoitettu pentagramia :)

Andersenin satu on haastava näytelmänä juurikin lapsille. Ei se ole homma eikä mikään kirjoittaa tämä, tai kopsata. Tai piirtää - kun aina voi kuvaa rajata ja kulmaa vaihtaa. Kun miettii teosta lastenkirjana.

Mutta miten toteuttaa teatterissa, joka on niin moniulotteinen 3D, 4K, 5G ja 8F elämys...

Lainaan tähän Miken kommenttia viiskannasta, kun hallituksen pallituksen kolmikannasta oli alunperin kyse, kasvaen eeppisempiin mittoihin ;)

rednosefi
" Heh, viiskanta oli vain hetken mielijohde mutta näinhän se varmaan on hallituksen mielestä että kolmikanta on pentagramin esiaste 😂 Terv. Mike "

Seuraavaksi sitten tuulimyllyjen kimppuun...


piirsin myös Mike ja Zin uutiskuvia eikun irvikuvia nämä taisivat olla matkalla ajankuluksi ja raton vietoksi...
Vaikka #inktober loppui lokakuus, ja muste ja paperi myäs, niin siltikin jaan nenäpäivän häivän Vuotalossa 27.10.2018 vai oliko tuo päivä nenäpäivä. Eniweis tässä tussitaidetta kuivamustekynällä eli kuikkarilla 😂 0,20€ maksaneen päivyrin viimeisille sivuille. Tai ensimmäisille. Vähän tummemmall pualell mentiin













Henkilön Satu Ylävaara (@satuylavaaraphotography) jakama julkaisu

Henkilön Satu Ylävaara (@satuylavaaraphotography) jakama julkaisu